Author Topic: husqvarna 141 running problems  (Read 1123 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline banditman

  • 3 cube
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 1
husqvarna 141 running problems
« on: May 19, 2013, 12:51:06 pm »
Got a husqvarna 141 chain saw that i have been having problems with.  The saw will start fairly easily but and run as long as i keep the throttle pulled but as soon as i let off the throttle and pull it again it bogs and dies anyone got any idea what is goin on?

Share on Facebook Share on Twitter


Offline Cut4fun .

  • Administrator
  • Nitro Hotsaw
  • *******
  • Posts: 22119
  • Karma: 550
  • OHIO REDNECK Saw Repair Getter Done
    • Redneck Chainsaw Repair
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #1 on: May 19, 2013, 01:21:39 pm »
WAG   on carb running out of gas from stiff diaphragm

or Carb out of adjustment

Carb tuning  http://www.madsens1.com/saw_carb_tune.htm

 
REDNECK Saw Repair Getter Done

Offline Giles

  • 6 cube
  • ****
  • Posts: 157
  • Karma: 12
  • Location: Florence Alabama
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #2 on: May 19, 2013, 05:19:00 pm »
I recently bought a Husqvarna 141LE off eBay and it ran ;D  It had problems similar to what you mention so I replaced the cat muffler with an older non-cat one. I cleaned the carburetor--along with the entire saw---and it ran perfect. As  a matter of fact, it is one of the best running saws I have bought.
It is really a dog with the original set up with carb restrictors and cat muffler :(

Offline banditman

  • 3 cube
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #3 on: June 02, 2013, 09:10:20 pm »
Tried doing some adjusting on the carb but not getting to good of results.  Now when you start the saw it revs way up then bogs and dies when you pull the throttle.  What i think is happening is the needle is bad or stuck anybody had any thing like this happen?

Offline Cut4fun

  • Administrator
  • Nitro Hotsaw
  • *******
  • Posts: 4118
  • Karma: 170
  • OHIO REDNECK
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #4 on: June 02, 2013, 09:13:19 pm »
Did you rebuild the carb or at least throw in a diaphragm after carb adjusting didnt work?
REDNECK Saw Repair

Offline banditman

  • 3 cube
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #5 on: June 02, 2013, 09:15:30 pm »
No i will try that and see what happens.

Offline brokenbudget

  • Nitro Hotsaw
  • *******
  • Posts: 900
  • Karma: 67
  • Location: brockville ontario canada
Re: husqvarna 141 running problems
« Reply #6 on: June 02, 2013, 09:30:02 pm »
thoroughly cleaning and rebuilding the carb should have been done right off the bat. did you check the fuel lines? primer bulb? i've had a few of these and it's older siblings through here with the carb adapter was loose and leaking. also a couple of them with loose engine case bolts. you'd need to remove the rear handle/tank to check those. i highly doubt there is anything major other than a good cleaning and rebuilt of the carb.
when I grow up, i wanna be an adult.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
1169 Views
Last post February 21, 2012, 09:43:13 am
by mweba
5 Replies
369 Views
Last post November 18, 2012, 10:50:17 am
by Cut4fun .
5 Replies
604 Views
Last post January 02, 2013, 08:23:58 am
by William Greene
5 Replies
180 Views
Last post October 03, 2013, 11:51:34 am
by 660magnum
3 Replies
286 Views
Last post October 06, 2013, 09:51:24 pm
by Eccentric
8 Replies
887 Views
Last post November 12, 2013, 08:11:36 pm
by Cut4fun .
27 Replies
379 Views
Last post March 23, 2014, 04:52:19 am
by dutchsawdoctor
1 Replies
467 Views
Last post March 17, 2016, 07:47:57 pm
by Cut4fun .
1 Replies
201 Views
Last post May 24, 2017, 01:41:04 pm
by Cut4fun .
3 Replies
82 Views
Last post September 06, 2020, 07:58:46 am
by Spike60