Author Topic: McCulloch oil pump problem  (Read 8001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline turbo33

  • pruner
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: McCulloch oil pump problem
« Reply #50 on: January 08, 2014, 09:00:51 am »
I know this is an old thread, but I thought I would share my experience incase it helps anyone.
I had a problem with my oil pump, same as above. After stripping it, I figured it was missing a ball bearing to act as a valve. The oil enters the pump through the gauze. The manual pump draws it on the return stroke, then should push it up the hole that the pic above has a bearing in. I left that clear and I popped a 3.5mm ss steel bearing in the larger hole this side of the gauze.Whilst I was at it, I replaced the smaller ball at the top of the piston valve with a neww ss 2.5mm. Now works as good as new!!
The model is a Mac 4000. 16" bar. Can't fing any info on it anywhere!

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
1515 Views
Last post July 15, 2012, 07:13:26 am
by farmboy
4 Replies
997 Views
Last post April 02, 2012, 09:31:29 am
by 2spud
2 Replies
296 Views
Last post July 19, 2012, 08:02:44 pm
by Cut4fun .
5 Replies
261 Views
Last post December 03, 2012, 02:16:45 pm
by Cut4fun
7 Replies
419 Views
Last post October 15, 2013, 08:14:57 pm
by jmester
7 Replies
272 Views
Last post November 22, 2013, 02:02:14 pm
by Cut4fun .
6 Replies
361 Views
Last post November 10, 2013, 07:13:26 am
by rayvil01
394 oil pump ?

Started by alsled « 1 2 » Husqvarna

15 Replies
349 Views
Last post November 23, 2013, 07:43:04 pm
by alsled
14 Replies
724 Views
Last post December 18, 2017, 06:48:12 pm
by Cut4fun .
3 Replies
270 Views
Last post June 04, 2016, 04:09:27 am
by Le Maisonniau