Author Topic: Craftsman 4.3 A/VL Idle issues  (Read 436 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline Eccentric

  • Moderator
  • Nitro Hotsaw
  • *******
  • Posts: 2112
  • Karma: 217
  • Magnesium and Iron.
  • Location: Northwestern Wyoming
Re: Craftsman 4.3 A/VL Idle issues
« on: June 20, 2015, 02:55:03 pm »
Have you replaced the crank seals and/or done a vac/pres test?  Leaking crank seals can cause the saw to have a weak impulse signal at idle.   That'd cause the pump section of the carb to be weak....................which will allow it to lean out at idle as you describe. 

Seen that several times with Poulan Micros with old crank seals (that seemed to run fine otherwise).  That's a saw series with a 15 mile long fuel line that NEEDS a healthy carb pump section (and a healthy impulse signal).

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
536 Views
Last post March 09, 2011, 07:47:49 pm
by hamish
4 Replies
2749 Views
Last post February 20, 2013, 01:47:20 pm
by Cut4fun .
3 Replies
420 Views
Last post February 15, 2013, 04:24:17 pm
by Cut4fun .
6 Replies
133 Views
Last post November 15, 2013, 08:19:21 pm
by Cut4fun
7 Replies
142 Views
Last post March 03, 2014, 07:57:30 pm
by maxmag
17 Replies
960 Views
Last post September 15, 2014, 12:30:02 pm
by 660magnum
1 Replies
310 Views
Last post August 17, 2016, 07:27:27 pm
by Cut4fun .
12 Replies
286 Views
Last post October 14, 2016, 07:03:38 pm
by dannyupsolate
16 Replies
203 Views
Last post September 21, 2017, 07:31:53 am
by jtaxel
1 Replies
128 Views
Last post May 25, 2018, 10:36:47 pm
by farmboy